Program dela kolesarske sekcije 2020

1. Treningi

Zbirno mesto kolesarjev je v rondoju v Hočah. Skupne vožnje oziroma treningi bodo potekali:

  • Sreda ob 17:30, intervalni treningi, izmenično klanci in ravnina. Trasa za klance je do bolnice. Intervale vsak izvede po svojih močeh, nato sledi skupna razpeljava. Trasa za intervale šprintov klasika do Ptuja, nazaj do zbirnega mesta razpeljava.
  • Sobota ob 8:30, namenjena je daljšim društvenim rundam. Trasa posamezne vožnje se dogovori pred štartom. Namen vožnje je trening vožnje v skupini, kot vaja za udeležbo na maratonih.
  • Vsaka prva nedelja v mesecu ob 8:00, namenjena je kolesarjenju in druženju vseh članov društva, trasa ravninska, klasika Ptuj, tempo najpočasnejšega. Seveda obvezno fotkanje na Ptujskem mostu, saj od tam še nimamo nobene fotke v arhivu :-).

V hladnejšem času in vročih poletnih dneh se ura štarta prilagodi glede na vremenske razmere, skladno s predhodnim dogovorom v klepetalnici.

2. Tekme, ki bi se jih množično udeležili in se skupinsko prijavili

  • 31.5.2020: AJM team ride. Zadnji datum za najcenejše plačilo skupinske prijave je 31.3.2020.
  • 13.9.2020: Beltinški maraton. Točen datum bo objavljen po izidu programa Akcija Slovenija kolesari 2020.

3. Oprema

Kolesarski dresi

V letu 2020 društvo nima v planu nabavljati nove kolesarske opreme, saj smo jo nabavili v letu 2019.

Ostalo

Nabava katerekoli opreme z dizajnom ŠD Pulz je vedno možna na lastne stroške. Dizajn v vektorski obliki je dosegljiv vsem članom.

4. Druženje

V okviru sobotnih voženj se bodo organizirali kolesarski izleti, na katere so vabljeni vsi člani društva. Predlaga se ponoven izlet na kameljo farmo, izlet po Prekmurju z obveznim postankom v Bunkerju in seveda piknik po končani turi. Lahko se odpravimo tudi s kolesi po rudniškem podzemlju od Črne do Mežice. V mesecu avgustu lahko združimo moči s pohodniki in osvojimo Mangart ali Vršič, seveda vsak po svoji smeri :-).

Andrej Topolovec