Obisk kamelje farme

Danes smo realizirali Brankotovo idejo, da obiščemo kameljo farmo v Račji vasi/Ratschendorf-u.

Kolesarili smo v dveh skupinah. Malo bolje kolesarsko pripravljeni smo štartali iz Zg. Polskave, Maribora in Šentilja, ostali pa iz Cmureck/Mureck-a. Jaz sem štartal ob 7:20 in ob 7:52 me je SamoT že čakal pred lokomotivo v MB. Štartava z lahkotnim tempom proti Šentilju. Greva kar po glavni cesti, najlažja izbira. Ob 8:30 sva že v Šentilju in čez nekaj sekund se nama pridruži David.

David pomaha cariniku. “Morgen!”, carinik. “Morgen!”. “Haben Sie die Passporte dabei?”. “Ja,ja!”.

Šibamo mimo Berte in se kmalu navežemo na zdaj že znano kolesarsko R2. Avstrijci imajo zadeve lepo označene in z lahkoto vijugamo med polji koruze in buč. Kürbiskernöl v pričakovanju. Ustavimo se pri brodu za Sladki vrh, tam je zdaj že podobno obligatorna točka kot ptujski peš most.

Zazvoni telefon. Moja daleč najboljša polovica sporoči, da nas že čakajo v Cmureku. Uf, so pa pohiteli. Ni panike čez deset minut smo z njimi.

Štartamo proti Račji vasi. Turistično, v račjem redu 😉

Hitro smo na cilju. Sparkiramo bajke na Bikeparkplatz-u in slikovita avantura se začne!

Po vseh “Oh” in “Ah”, se nam zalušta nekaj popiti in pojesti. Smo na odličnem mestu za kaj takega. Veselo zavzamemo bojne pozicije.

Narezek je obilen in noro dober. Paše!

Po napolnjenih trebuščkih začnemo raziskovati še drug del farme.

…in še in še se da raziskati!

Počasi bo treba končati sprehod po slikovitem kameljem vesolju in zajahati karbonsko-aluminijaste konjičke ter se odpraviti proti domu. Polni vtisov začnemo vrteti pedala.

V Cmureku se spet ločimo in zdaj triperesna deteljica šiba po R2. Vroče je in žeja postane prevelika:

Kmalu po tej sliki, kljub jasnim Davidovim opozorilom, ugotovim, da ni mogoče speljati več kot devetdeset stopinjskega makedamskega ovinka po notranji strani s 30 km/h. Kdo bi si mislil. Poberem se in izgledam kot profiči na Vuelti. Takrat ko se razbijejo in so popraskani in krvavi. Šminka.

Ljudje v restavraciji na Šentilju me s pomilovanjem gledajo, medtem ko spijem zaslužen radler. David zavije levo in oba Samota ostaneva sama v vetru. Sodelovanje do Pesnice, potem pa me pametnejši Samo razdolži in vtrgam se z verige do Polskave.

Odličen dan, z nekaj praskami, ki pravijo da bo treba ponoviti. Itak!